Digital : Color Theory_FP Answer | Fresco Play Course Answer Course ID 56716

 


Q 1. The inability of a person to recognize blue/yellow color is known as ________.


A. Deuteranopia

B. Tritanopia

C. Tetraneropia

D. Protanopia

Answer: B


Q 2. In which of the following color gradient types, the colors sweep around the starting point in a counterclockwise direction?


A. Linear

B. Radial

C. Diamond

D. Angular

Answer: D


Q 3. ______ measures the variation among grays and refers to the darkness or lightness of a color.


A.Value

B. Shade

C. Hue

D. Saturation

Answer: A


Q 4. Adding black to an original color will give you a ______.


A. Tone

B. Shade

C. Tint

D. Chroma

Answer: B


Q 5. The decreased ability of a person to distinguish between colors is known as ________.


A. Color Wheel

B. Color Contrast

C. Color Blindness

D. Color Hue

Answer: C


Q 6. Adding gray to an original color will give you a ______.


A. Shade

B. Chroma

C. Tint

D. Tone

Answer: D


Q 7. he process of creating color by adding light to a black background is called _______.


A. Color Wheel Process

B. Additive ProcessC. kmeans()

C. Subtractive Process

D. Light Process

Answer: B


Q 8. _______ denotes a range of position dependent colors used to fill an area.


A. Color Contrast

B. Color Saturation

C. Color Gradient

D. Color Wheel

Answer: C


Q 9.Which color system allows designers to match the colors irrespective of the equipment used for the color production?


A. HSL

B. HEX

C. RGB

D. PANTONE

E. CMYK

Answer: C


Q 10. Red and green are complementary colors.


A. False

B. True

Answer: B


Q 11. Which of the following is a primary color?


A. Teal

B. Red

C. Purple

D. Violet

Answer: B


Q 12. The color scheme that only involves white and black color is called __________.


A. Tetradic

B. Triadic

C. Analogous

D. Monochromatic

E. Achromatic

F. Complementary

Answer: E


Q 13. Which is the color system that is used by most monitors?


A. HSL

B. RYB

C. CMYK

D. RGB

Answer: D


Q 14. All colors are a combination of red, blue, and green lights.


A. True

B. False

Answer: A


Q 15. Which of the following is a cool color?


A. White

B. Blue

C. Red

D. Orange

Answer: B


Q 16. Which of the following colors is associated with love, passion, danger, and warning?


A. Blue

B. Yellow

C. Green

D. Red

Answer: D


Q 17. The color scheme created by choosing different tints, tones and shades of the same hue is called __________.


A. Triadic

B. Tetradic

C. Analogous

D. Achromatic

E. Complementary

F. Monochromatic

Answer: F


Q 18. Red and green are analogous colors.


A. True

B. False

Answer: B


Q 19. The variance between two colors is known as _______.


A. Color Saturation

B. Color Wheel

C. Color Gradient

D. Color Contrast

Answer: D


Q 20. A color wheel helps you to create meaningful color schemes for your designs.


A. False

B. True

Answer: B








Post a Comment

0 Comments