Digital: Mobile Primer_FP Fresco Play Course Answer | Course ID: 55924

 


Q 1. Ionic framework is for __________.


A. Web App Development

B. None of the options

C. Hybrid App Development

D. Native App Development

Answer: C


Q 2. React Native is a/an ___________.


A. iOS Framework

B. Cross-platform Development Tool

C. Mobile Analytics Framework

D. Web Framework

Answer: C


Q 3.Apple Developer License needs to be renewed every year.


A. True

B. False

Answer: A


Q 4. Hockey App is associated with ______________.


A. All the options

B. Beta Testing

C. Unit Testing

D. Performance Testing

Answer: B


Q5. Apache Cordova is a hybrid framework.

A. True 

B. False

Answer: A


Q6. Consumer apps can be distributed using the Apple Enterprise License.

A. True 

B. False

Answer: A


Q7. The key advantage of mobile enablement is _________.

A. Security

B. Building the company brand

C. None of the options

Answer: A


Q8. The Xamarin cross platform development software is owned by _________.

A .Intel

B. Microsoft

C. Adobe

D. Apple

Answer: B


Q9. mBaaS stands for ___________.

A. Mobile Based app as Service

B. Mobile Backend as a Service

C. None of the options

D. Mobile Based app and Services

Answer: B


Q10.. apk is an installable file for _________ platform.

A. Windows

B. iOS

C. Blackberry

D. Android

Answer: D


Q11. Remote data wipe feature is offered by ____________.

A. None of the options

B. Google Play Store

C. MDM solution

D. AppStore

Answer: C


Q12. AirWatch is an example of ____________

A. Performance Testing Tool

B. Enterprise Mobility Management

C. None of the options

D. Mobile Application Development Platform

Answer: B


Q13. Native mobile apps share code across multiple platforms.

A. True

B. False

Answer: A


Q14. A wireframe is a visual representation of a user interface without branding elements, color schemes, and so on.

A. True

B. False

Answer: A


Q15. Testing on a real device is required even though an emulator provides the same capabilities as that of a device.

A. True

B. False

Answer: A


Q16. The most widely used method for exposing server APIs for mobile apps is __________.

A. SMTP

B. XMPP

C. Restful JSON

D. SOAP

Answer: C


Q17. The look and feel of an app are finalized as part of user experience design.

A. False

B. True

Answer: A


Q18. iOS is an open ecosystem like Android.

A. False

B. True

Answer: A


Q19. Which programming language is used for developing native iOS apps?

A. Java

B. C#

C. Swift

D. Ruby

Answer: C


Q20. MDM stands for __________.

A. Mobile Device Management

B. Mobile Demand Management

C. None of the options

D. Mobile Data Management

Answer: A








Post a Comment

0 Comments